"A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál." (W.A. Ward)

Matematika oktatás, korrepetálás - Dél-Pest, Nézsa, Keszeg, Nógrádsáp, Penc, Legénd, Alsópetény

www.matematikam.hu

Matematika oktatás, korrepetálás, felkészítés

Miért én?

2008 óta tanítok rendszeresen matekot, általános iskolás korú diákoktól egészen az érettségiző korosztályig. Év közben korrepetálást, felzárkóztatást és felkészítést vállalok, nyáron pedig a pótvizsga sikeres teljesítésében segítek. Középiskolai felvételire, illetve érettségire való felkészítésben szoktam legsűrűbben közreműködni, de főiskolás és egyetemista hallgatók is kereshetnek, ha a matematika valamely ága nehezebben megy.

Dél-Pesten, illetve Nézsa, Keszeg, Nógrádsáp, Penc, Legénd és Alsópetény községben és környékén házhoz megyek, illetve kávézókban, gyorséttermekben, egyetemeken tudunk még kényelmesen tanulni. Emellett Skype-on is vállalok online oktatást, amennyiben a személyes találkozó nem, vagy nem mindig oldható meg. Ha szükséges, a hétvégi vagy esti órákban is tudunk találkozni, felár nélkül.

A "Miért én?" kérdésre egyértelmű választ nehézkes volna adni szerintem, de azért megpróbálkozom vele. A legfontosabb talán, hogy több éves tapasztalattal rendelkezem a legváltozatosabb korosztályú és tudású személyek tanításában. Ez az idő és a tapasztalat pedig segített egy olyan módszert kialakítani, mely segítségével jellemzően el tudom érni a kívánt eredményt a tanítványnál.

A másik fontos érvem az, hogy olyan szinten bevált a tanítási módszerem, hogy garanciát is merek rá vállalni. Erről kicsit lejjebb bővebben is lehet olvasni.

A tanítás sikeressége érdekében többek között megírtam a saját matematikakönyvemet, feladatgyűjteményeket állítottam össze és online használható segédprogramokat írtam. Ezek mind-mind azt hivatottak segíteni, hogy a különórák minél hasznosabbak legyenek, így a diák minél sikeresebben szerepelhessen a megmérettetéseken.

A következő fontos érvem, hogy a tanítványaim szerettek velem matekozni. Persze, amikor épp nem szidtak a feladott leckehalom miatt... Nem véletlenül volt lehetőségem néhány tanítványomat évekig kísérni.

Ha egy nagyon önbizalomgazdag és nagyképű indok kell, akkor azt is mondom, hogy mert én vagyok a legjobb :) Ezt kissé tompítva azt írnám inkább, hogy a legjobb korrepetáló magántanárok között vagyok - ezt viszont komolyan is gondolom.

Órák menete

Több éve tanítok már aktívan matematikát, rengeteg diák sikerében osztozhattam. Korrepetálásra szoruló tanítványaim mind-mind leküzdötték a matek akadályait, és sikeresen folytatják tanulmányaikat; a hosszútávú matematika felkészítést igénybe vevő diákjaim pedig rendszerint egyetemi vagy főiskolai kurzusokra járnak.

A sikeres oktatást elősegítendően rendszerezve és folyamatosan karbantartva elkészült pár éve a matematikakönyvem, melyből előszeretettel tanítok és válogatok feladatokat. Tanítványaim mindegyike megkedvelte a könyvet, és többségük még egyetemi évei alatt is forgatja azt.

Biológiát és fizikát is volt szerencsém okítani néhány alkalommal, így a reál tárgyak mindegyikében állok azon diákok rendelkezésére, akik igényelték a matek korrepetálást. Ennyi tapasztalattal a hátam mögött kialakult egy szemlélet és alkalmazott tanmenet nálam, mellyel remélhetőleg mindenkinek sikeresen tudok segíteni.

Az órák elején bemelegítésképp mindig szeretem tisztázni azt, hogy az elkövetkező 90-120 percben mik is az igények, mely témakörökkel terveztünk foglalkozni, esetleg milyen új kérdés vagy kérés merült fel. Emellett ilyenkor derül ki, hogy a delikvens megírta-e az előző alkalommal feladott leckét.

A következő 10 percben leellenőrzöm és megbeszéljük azt, hogy a már átvett tananyag mennyire rögzült, esetleg mik a hiányosságok.

Ezek után kezdődik az óra munkásabb része. A kívánt és tervezett témakörök átnézése, rendszerezése és begyakorlása. (A leckét általában ilyenkor ellenőrzöm, míg a tanítvány önállóan dolgozik - ha ez nem sikerülne, akkor a következő alkalomra javítom ki a feladatokat.)

Levezetésként a netalántán még nem tökéletesen megértett dolgok megbeszélése következik, illetve a következő órára a lecke feladása, végül az értékelés. A tanítványoknak általában annyi leckét adok, mellyel be tudja gyakorolni az átnézett tananyagot; ez tudásszinttől függően a heti pár tízperces időráfordítástól kezdve akár a napi 50-60 perces intenzív gyakorlásig is terjedhet.

Általában én alkalmanként 2 órát tartok célravezetőnek (esetleg 10 perc szünetet iktatva a közepére), de a minimum 1,5 órás tanulást mindenképp ajánlom. Természetesen a tervezett óramenettől el lehet térni, de összességében ezt tartom működőnek.

A matematikatanítás, azaz a korrepetálás nehézségét főként az adja, hogy a diákok rendszerint nem azért nem teljesítenek jól az órákon, mert a megelőző időben nem fordítottak a matekra elegendő energiát, hanem mert olyan mélyen gyökerező hiányosságok vannak, melyek feltárása és pótlása csak hoszabb munka eredménye lehet. Ez a matematika szépsége, de egyben "átka" is, hogy bármely tananyag, melyet a nebuló 10 éves kora után tanítottak, már megelőző tudást követel, mivel az azelőtt megtanultakra épül a matek szinte egész része - a teljesen új témakörök is.

Sok-sok közös és sok-sok önálló munkával és gyakorlással (házi feladat) lehet csak orvosolni a hiányosságokat, de véleményem szerint minden esetben eredményes lehet a felkészítés, ha a diákban megvan a hajlandóság, és mindig megírja a feladott - időnként komolyabb mennyiségű - házi feladatot.

Órák és bérletek ára

A tanórák ára alább található. Mint látszik, egyszerre 1,5 - 2 óra tanulás esetén olcsóbb árakra lehet számolni, mint ha csak egy órát tanulnánk együtt, illetve egyszerre több fő esetén is jelentős kedvezményeket adok. Természetesen egy óra 60 percet jelöl.

Idő 1 fő min. 2 fő
1 óra 3000 Ft 2000 Ft/fő
1,5 óra 4000 Ft 2500 Ft/fő
2 óra 5000 Ft 3000 Ft/fő
> 2 óra 2500 Ft/óra 1500 Ft/óra/fő

Ha bármilyen kérdésed van, kérlek keress fel a Kapcsolat menüpont segítségével!

Ha nem magántanárt keresel, csak egy-egy feladatot szeretnél megoldva látni és megérteni, akkor is bátran írj, 500 Ft / oldal áron kidolgozok bármely feladatot, hogy a megértése még könnyebb legyen. Elég, ha elküldöd valamilyen formában a példát, majd visszaküldöm a bescannelt megoldást. (Egy lapra oldalra ráférhet akár 4-5 feladat is kidolgozva, pl. egyszerű egyenletek, de egy-egy bonyolultabb geometria példa pl. lehet csak 2-3 oldalra jön ki.) Fontos megjegyezni, hogy csak feladatkidolgozást vállalok, típusonként egyet, nem írom meg a leckét senki helyett :)

Feladatkidolgozás 500 Ft / A4-es oldal
750 Ft / 2 db A4-es oldal
1000 Ft / 3 db A4-es oldal
1200 Ft / 4 db A4-es oldal
5 db A4-es oldaltól: 250 Ft / A4-es oldal
Érettségi kidolgozás 3000 Ft / középszintű feladatsor
6000 Ft / emeltszintű feladatsor

Ha idővel megtetszettek az órák, és sikerül hatékonyan készülnünk, akkor lehetőség van bérletek* megvásárlására is, melyekkel a árból további 10 - 20% kedvezmény szerezhető.

Alkalom 1 fő min. 2 fő
5 × 1,5 óra 20.000 Ft » 18.000 Ft
10% kedvezmény
12.500 Ft » 11.000 Ft/fő
12% kedvezmény
10 × 1,5 óra 40.000 Ft » 34.000 Ft
15% kedvezmény
25.000 Ft » 21.000 Ft/fő
16% kedvezmény
5 × 2 óra 25.000 Ft » 21.000 Ft
16% kedvezmény
15.000 Ft » 13.000 Ft/fő
13,3% kedvezmény
10 × 2 óra 50.000 Ft » 40.000 Ft
20% kedvezmény
30.000 Ft » 24.000 Ft/fő
20% kedvezmény

Egyszerre több óra tanulás esetén ésszerűnek tartok beiktatni 10-20 perces szüneteket, de ezek időtartamát természetsen nem számolom bele az időbe.

Díjmentesen házhoz megyek Dél-Pesten és Nézsa, Keszeg, Nógrádsáp, Penc, Legénd és Alsópetény községben és környékén, illetve a sürgősségi, esti vagy hétvégi órák esetén sincs felár.

Minimum 5 fős csoportoknak 50% kedvezményt adok az 1 főre számított árakhoz képest (az órák és bérletek árából is).

Az órák ára tartalmazza a nyomtatott és vitt feladatsorok és jegyzetek árát, illetve harmadik alkalommal az általam írt matematikakönyvet díjmentesen odaadom.

Online is vállalok tanítást, rendszerint Skype segítségével. Természetesen az eközben felmerülő műszaki problémák megoldásában segítek, illetve ezek időtartamát sem számolom bele az óra idejébe.

* Bérlet vásárlása esetén az alkalmat legkésőbb 24 órával a megbeszélt időpont kezdete előtt lehet lemondani. Ha nem kerül lemondásra 24 órával a kezdés előtt, de nem sikerül megtartani sem, akkor az alkalom elveszett, azt megtartottnak tekintem.

Garancia

Tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb diák és szülő elvárja, hogy azon kívül, hogy a leendő magántanárnak legyen valamilyen kézzel fogható referenciája, ajánlása, adjon valamiféle garanciát is. Én kétféle "biztosítékot" alkalmazok, amelyekkel elő tudom segíteni tanításaim sikerességét. Ezek a következőek:

A legelső alkalommal, mikor találkozunk, csak akkor kell fizetni, ha igény van továbbra is a munkámra. Ha az óra nem tetszett, akkor az óra díjmentes, és szükség esetén ajánlok másik tanárt. Ezzel kockázatmentesen ki lehet próbálni a tudásomat, amit ha szimpatikus kell csak megfizetni.

A második biztosítékot, amit adok, nevezhetjük pénzvisszafizetési garanciának is. Tehát, ha nem érjük el azt az eredményt, ami az elvárás volt, úgy visszafizetem a teljes összeget, melyet az adott tanítási periódusban kaptam. (Természetesen első alkalommal megbeszéljük, hogy mit tartok reálisnak és vállalhatónak; illetve hogy ehhez körülbelül mennyi találkozó szükséges.) Itt fontos megjegyezni, hogy ennek feltétele a feladott házi feladatok maradéktalan elvégzése a diák részéről!

Tanítványaimnak

Mindegyikőtök az egyei azonosítójával és kódjával tud belépni a saját oldalára!

Online tanítás

Sajnos az időhiány, vagy a nagy távolság miatt nem mindig, vagy nem mindenkivel van lehetőség személyesen találkozni, és úgy megtartani az órát. Eme akadályok leküzdésére döntöttem úgy két éve, hogy vállalok online oktatást is. Sajnos nem lehet teljesen helyettesíteni ezzel a személyes találkozót, és kétségtelen, hogy személyesen hatékonyabb is az oktatás, így az online órák mindig 10%-kal olcsóbbak, mint a mindenkori árak. Csoportos oktatást online nem vállalok.

Van előnye is az online konzultációknak - a gép közelsége miatt egyes feladattípusok gyorsabban begyakorolhatóak, az általam írt feladatgeneráló programok segítségével gyorsabban lehet végezni némely feladattal, illetve minden tananyag és feladat állandóan kéznél (azaz gépnél) van.

Ezzel együtt is inkább a személyes találkozót javasolnám, az online oktatás főként akkor választandó, ha a nagy távolság nem teszi lehetővé a személyes találkozót. Mindenesetre rengeteg interneten (böngészőben) futtatható programmal és feladattal rendelkezem, így az online matekoktatás is teljes mértékben megoldható.

Munkaajánlat - Tanárokat (korrepetitort) keresek!

Szerencsére sokan keresnek, akiknek szükségük van korrepetálásra vagy jobban szeretnének felkészülni a kihívásokra, de sajnos így néha nem tudok már vállalni egy-egy diákot, ha épp egy megtelt időszakban jelentkezik.

Ha tanítottál már, vagy épp elkezdenéd, akkor írj nekem, és ha lesz tanítvány, akit nem tudok elvállalni, akkor téged foglak javasolni neki! Természetesen előtte elbeszélgetünk majd a terveidről és a tapasztalataidról, hisz csak megbízható korrepetitorokat szeretnék "közvetíteni", de ha jó vagy matekból, egy emelt szintű érettségi sem okoz gondot, illetve szeretsz is tanítani, akkor nem lesz probléma és jelentkezz bátran!

Legbiztosabban az info@matematikam.hu címen érsz el, de fb-on is írhatsz, ott megtalálsz Matematikam.hu néven.

Munkaajánlat - Szórólaposztás

Egyszerű az ajánlatom - szórólaposztás. A matematika tanításom hirdetése leginkább "szájhagyomány útján" történik, azaz a tanítványaim ajánlanak ismerőseiknek, de emellett ugyanolyan fontos az interneten szerepelni, illetve szórólapokon is reklámozni, hogy minél több embert érjek el.

Minden vállalt héten 20%-al olcsóbb az órák ára, ha egy megadott helyen szórólapokat osztasz, heti fél órában (természetesen csak tanítványoknak).

Évi pár alkalommal meghirdetek szórólaposztást; ha jelentkezel, akkor értesíteni foglak a lehetőségekről! Ezesetben a fizetség 1000 Ft/óra, ha megadott helyen osztasz (általában egyszerre max 3-4 óra munkáról van szó).